Pentru a vizualiza calendarul daţi click aici
Pentru a vizualiza proiectul daţi click aici
Pentru a vedea lista elevilor premiaţi la concurs click aici
Lucrările participanţilor la Simpozionul Naţional "SOS - PRODUCŢIA
DE ALIMENTE!" sunt publicate în numerele 11 şi 12 ale Revistei Alimedia.
Pentru a vizualiza Revista Alimedia nr. 11 click aici
Scopul activităţii: Promovarea de demersuri didactice în domeniul
educaţiei, prin consolidarea relaţiei dintre creaţie, educaţie şi abilităţile
practice ale elevilor precum şi asigurarea interdisciplinarităţii educaţiei.
Obiectivele proiectului:
·
Abordarea realistă a unor probleme de sănătate,
pe care le ridică alimentele nesănătoase.
· Realizarea unor schimburi de experienţă pe
această temă între partenerii implicaţi în proiect prin lucrările/materialele
prezentate şi prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.
·
Publicarea celor mai bune lucrări în Revista
Alimedia, ISSN 2247 – 8078.
Desfăşurat în cadrul
săptămânii “Să ştii mai multe să fii mai bun!”, Concursul Național “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, ediţia a VI-a, 2016,
a fost şi este o tribună educativă care permite lansarea de mesaje ce îndeamnă
la responsabilizare civică şi socială. Acestea sunt transmise de către copii şi tineri preocupaţi de sănătatea
lor şi a celor din jur.
Este
îmbucurător faptul că preocuparea legată de siguranţa alimentară a găsit ecou
în rândul tuturor categoriilor de copii şi tineri, de la elevii din ciclul
primar și gimnazial la cei din ciclul liceal. Este la fel de îmbucurător faptul
că o mare parte din judeţele ţării,
și anume 31, au avut reprezentanți
în acest proiect educativ: Maramureș,
Bistrița Năsăud, Buzău, Vâlcea, Suceava, Gorj, Dâmbovița, Timiș, Giurgiu,
Argeș, Călărași, Teleorman, Neamț, Vrancea, Ilfov, Bihor, Arad, Botoșani,
Tulcea, Mehedinți, Brăila, Constanța, Bacău, Sibiu, Cluj, Prahova, Alba, Sălaj,
Hunedoara, Olt și București.
Proiectul s-a desfășurat pe 3
secțiuni:
1. Info – culinar, - concurs de desene și afișe
realizate cu ajutorul calculatorului în aplicația Paint și care promovează
alimentația sănătoasă
2. Mâncând sănătos, ne protejăm viaţa! -
Concurs de proiecte realizate cu aplicația PowerPoint având ca scop găsirea
unor soluţii pentru o dietă sănătoasă şi echilibrată care să ne ofere tuturor
comoara de mare preţ, sănătatea.
3. Alimentele – prieten sau duşman, concurs
de desene și afișe realizate prin tehnică clasică, creion sau acuarelă, lucrări
ce au rolul de a promova sau a descuraja consumul unor anumite categorii de
alimente. Desenele sau afişele realizate cu acest prilej, reprezintă reclame
sau antireclame, după caz, pentru alimentele cu care aceştia interacţionează în
fiecare zi.
Din
punct de vedere “cantitativ”, proiectul “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, ediţia
a VI-a, 2016, a reuşit să adune împreună 330
de elevi autori de lucrări la toate cele 3 secțiuni şi 159 de profesori coordonatori sau autori de lucrări pentru
simpozion care vor fi publicate în Revista Alimedia, ISSN 2247 – 8078.
Felicitări tuturor şi mult succes în
activitatea şcolară şi extraşcolară viitoare.
prof. Bonaţ Ioan Gheorghe
coordonator proiect “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu