marți, 14 martie 2017

Concursul Naţional “SOS-PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, Ediţia a VII-a, 2017


Elevii premiaţi la Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice "SOS - PRODUCŢIA DE ALIMENTE!", Ediţia a VII-a, 2017 click aici
Pentru a accesa Regulamentul Concursului  click aici
Concursul Naţional “SOS-PRODUCŢIA DE ALIMENTE!” este               
aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3248 /14.02.2017 şi prevăzut în anexa 6 
Concursul Naţional “SOS-PRODUCŢIA DE ALIMENTE!” este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare organizate în anul şcolar 2016 – 2017 fără finanţare M.E.N., document aprobat prin nota nr. 26401/16.02.2017.



            Marţi, 11 aprilie 2017 începând cu ora 12, Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare a găzduit a VII-a ediţie a Concursului şi Simpozionului Naţional “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, proiect educativ aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3248 /14.02.2017 şi prevăzut în anexa 6 a respectivului ordin.
Acest eveniment este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare organizate în anul şcolar 2016 – 2017 fără finanţare M.E.N., şi a fost organizat de către Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Colegiul Tehnic “Transilvania” din Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.
            Domeniul în care s-a încadrat proiectul a fost  “Educaţia pentru sănătate  şi stil de viaţă sănătos”.
Activităţile din cadrul proiectului au urmărit promovarea de demersuri didactice în domeniul educaţiei, prin consolidarea relaţiei dintre creaţie, educaţie şi abilităţile practice ale elevilor precum şi asigurarea interdisciplinarităţii educaţiei.
Obiectivele proiectului “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!” sunt:
·         Abordarea realistă a unor probleme de sănătate, pe care le ridică alimentele nesănătoase.
·         Realizarea unor schimburi de experienţă pe această temă între partenerii implicaţi în proiect prin lucrările/materialele prezentate şi prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.
·         Publicarea celor mai bune lucrări în Revista Alimedia, ISSN 2247 – 8078, publicaţie on-line disponibilă pe platforma electronică a proiectului http://e-alimedia.blogspot.ro.
Încă de la prima ediţie, Concursul şi Simpozionul Naţional “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, a fost o tribună educativă ce a permis lansarea unor mesaje ce îndeamnă la responsabilizare civică şi socială, din partea unor copii şi tineri preocupaţi de sănătatea lor şi a celor din jur. De la elevii din ciclul primar şi gimnazial la cei din ciclul liceal, informaţia privitoare la siguranţa alimentară a fost promovată prin lucrările realizate în cadrul proiectului.
Judeţele ţării care au avut reprezentanţi în acest proiect au fost următoarele: Alba, Argeş,  Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.
            Discutând la modul concret, proiectul s-a axat pe 3 secţiuni, denumite în mod sugestiv:
·      Info – culinar, concurs de desene şi afişe realizate cu ajutorul calculatorului în aplicaţia Paint sau altele, care promovează alimentaţia sănătoasă;
·      Mâncând sănătos, ne protejăm viaţa!, concurs de proiecte realizate cu aplicaţia PowerPoint având ca scop găsirea unor soluţii pentru o dietă sănătoasă şi echilibrată;
·      Alimentele – prieten sau duşman, concurs de desene şi afişe realizate prin tehnică clasică, creion sau acuarelă, lucrări ce au rolul de a promova sau a descuraja consumul unor anumite categorii de alimente. Desenele sau afişele realizate cu acest prilej, reprezintă reclame sau antireclame, după caz, pentru alimentele cu care interacţionăm în fiecare zi.
           Din punct de vedere “cantitativ”, proiectul “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, ediţia a VII-a, 2017, a reuşit să adune împreună 369 de elevi autori de lucrări la toate cele 3 secţiuni ale concursului pentru elevi şi 41 de profesori autori de lucrări pentru simpozion. Cele mai reuşite dintre acestea vor fi publicate în Revista Alimedia.
Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!
prof. Bonaţ Ioan Gheorghe
     coordonator proiect - “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu